Presentació

Silenci

Festival de Música en Espais Singulars.


El festival es podria dir Música de les Cases, Saligarda, Garric o molts altres noms. Es diu Silenci perquè és una plaça de la Garriga, perquè la ràdio de la Garriga se’n diu, perquè els silencis en la música són importants i criden l’atenció, perquè gestionar els silencis és un art.


Festival de música en espais singulars. L’enunciat ho diu tot: és un festival de música en espais d’interès patrimonial de la Garriga, i al poble hi ha espais arquitectònics fantàstics. Quan hi passegem, moltes vegades, pensem: com deu ser aquesta casa per dins?, deu estar ben conservada? Silenci és un festival tafaner: ens permet entrar en espais singulars per descobrir-hi propostes igualment singulars. La nau de l’empresa Imesde, el taller d’Art String Luthier, l’antiga ferreteria Can Reig, la torre Anita, l’antiga embotelladora d’aigua Fournier, la casa Caritat (l’asil hospital) i el més conegut cinema Alhambra seran les seus dels concerts d’aquest any.


Els artistes que han volgut participar en el festival són Albert Pla, Pau Vallvé, David Carabén (cantant de Mishima), Nuu, la garriguenca Martina Massip, Tarta Relena i Carles Belda.


Els aforaments són reduïts, en molts casos d’unes 50 persones, i els llocs on es faran els concerts són espais íntims que ens conviden a gaudir del seu entorn i de la música.


Volem donar les gràcies especialment a l’Ajuntament de la Garriga, que ens ha donat suport des del primer moment; a l’empresa Imesde, pel patrocini tècnic i el suport; al Grupo B Serveis Catara, el Nou Trull, Keramans, entre d’altres, per la seva col·laboració. També volem agrair als espais arquitectònics que ens hagin obert les portes amb tota l’amabilitat.


Esperem que gaudiu d’aquesta segona edició i que, amb la vostra complicitat, puguem continuar aquest projecte.