PRESENTACIÓ

Silenci

Festival de Música en Espais Singulars.

 

El festival es podria dir Música de les Cases, Saligarda, Garric o molts altres noms. Es diu Silenci perquè és una plaça de la Garriga, perquè la ràdio de la Garriga se’n diu, perquè els silencis en la música són importants i criden l’atenció. Gestionar els silencis és un art.
 

Festival de música en espais singulars. L’anunciat ho diu tot: és un festival de música en espais d’interès patrimonial de la Garriga, i al poble hi ha cases fantàstiques. Quan hi passegem, moltes vegades, pensem: com deu ser aquest lloc per dins?, deu estar ben conservat? Silenci és un festival tafaner: obrim les portes d’espais singulars per descobrir-hi propostes igualment singulars. La casa Barbey, l’ermita de can Nualart, l’hotel boutique Edelweiss, la torre Anita, la torre Domingo Pujadas, la casa Caritat (l’Asil Hospital) i el més conegut cinema Alhambra seran les seus dels concerts d’aquest any.

 

Els artistes que han volgut participar en aquest projecte són el guardonat David Verdaguer amb Oscar Machencoses; el conegut compositor i cantant Marc Parrot; l’emotiu Alex Serra, generador de pau i calma; la brasilera Labaq, amb el seu particular pop-folk; Mireia Vives i Borja Penalba, des de València amb les seves illes-cançó; la garriguenca Sara Guri i Santi Miron, amb un duet de violes de gamba, i Xavi Guinart i Marcos Deker, amb un concert participatiu que es farà a porta tancada per als usuaris i familiars de l’Asil Hospital i per als d’Autisme la Garriga.
 

Els aforaments són reduïts, en molts casos de 25 a 40 persones. És per això que Silenci programa en alguns casos més d’una actuació de cada un dels artistes.

Volem donar les gràcies especialment a l’Ajuntament de la Garriga, que ha cregut en el projecte i ens ha donat suport des del primer moment. També al grup immobiliari i patrimonial Grupo B i a l’empresa Imesde per la seva sensibilitat. Així mateix, volem agrair a les cases que ens hagin obert les portes amb absoluta amabilitat i a la resta de col·laboradors per haver-nos donat totes les facilitats.
 

Esperem que gaudiu d’aquesta primera edició del festival Silenci i que, amb la vostra complicitat, puguem continuar aquest projecte.